Veteraner fra VeteranHaven er nu også på Sprogø

I denne uge tog de første veteraner, fra VeteranHaven, et nyt skidt i deres rejse tilbage til livet. Tre veteraner vil nu have deres gang på Sprogø, midt i Storebælt, på denne smukke ø med meget højt til himlen, frisk luft og havbrus. Sprogø er en ø som de fleste kender, har kørt hen over eller sejlet fobi, men det er kun få forundt at have besøgt øen, eller få lov til at arbejde på øen.

Et stærkt trekløver

VeteranHaven er blevet inviteret til Sprogø, af Sund og Bælt, der i samarbejde med den socialøkonomiske enhed, i Slagelse kommune, har gjort det mulig at etablerer et samarbejder, der skal sikre at fleksjob ansatte veteraner i VeteranHaven, kan vælge denne opgave til. VeteranHaven er meget glade og stolte over at være blevet udvalgt, af en af Danmarks store arbejdpladser, som udviser et stor socialt ansvar, og støtte os veteraner, der er udsatte og ikke har de samme ressourcer som vores styrkede kammerater.

En mulig fremtid arbejdsplads

På Sprogø arbejder vi som et team, stadig som makkere, i en ramme vi er trykke ved og i. Alle vores ansatte veteraner vælger selv om de er klar til at tage udfordringen op og vælge Sprogø til. Opgaven betyder at den enkelte veteran kan få flere timer, end VeteranHaven har økonomi til at dække, samt få mulighed for at prøve vingerne af, uden for VeteranHavens ekstra trykke og beskyttende rammer. Herudover vil veteranen få mulighed for at se, om Sund og Bælt kunne være en fremtidig arbejdsplads. Sund og Bælt lover nemlig at de vil bruge Sprogø som en slags "ruge kasse" hvorfra de kan ansætte veteraner i deres egen organisation. Vi håber at den første veteran kan starte som ansat i Sund og Bælt i år.

Mange muligheder og opgaver

Der vil være mange forskellige opgaver at løse på Sprogø. Vi skal vedligeholde alle de smukke bygninger, vi skal holde de grønne områder omkring disse, samt foretage rengøring, oprydning, arkivvirksomhed, klargøring til møder og konferencer m.v. Opgaver er mange og forskellige, lige som os veteraner. Vi har alle forskellige evner vi kan bringe i spil. Fælles for os alle er at vi er glade for endelig at være kommet igang. 

Plads til flere veteraner

VeteranHaven efterlyser veteraner som har brug for kammeratstøtte, har brug for et fællesskab, har brug for at vende tilbage til livet med støtte fra en "Buddy" som den enkelte kender det fra sine udsendelser. Vi passer på hinanden. Vi har plads til mange flere veteraner, så hvis du har en kammerat, en søn eller datter, en bror eller søster, en nabo eller andre steder du færdes så introducer dem gerne til VeteranHaven. Vi er mange veteraner der står klar til at hjælpe. Vi taler ikke om sygdom, begrænsninger og gamle soldaterhistorier, men taler fremtid, muligheder og den gode historier. Her er ingen militære effekter, vi er ikke en kasserne, men en forening, et fællesskab der er klar til at hjælpe og støtte hinanden.

https://www.tveast.dk/artikel/krigsveteraner-har-foerste-arbejdsdag-paa-sprogoe

 

  

 

 

Veteranhaven  |  Brovej 13, Slots Bjergby   |   4200 Slagelse  |  Tlf. Nr.: (+45) 28 94 12 01  |  E-mail: kontakt@veteranhaven.dk  |  CVR-nr.: 34746567  |