Projekter

Det er processen, der er i centrum

Formålet med VeteranHaven er at skabe en have der mætter sanserne, giver ro til fordybelse og danner rammen for aktiviteter og samvær med andre. Haven opbygges og drives af de frivillige deltagere, hvor det er
processen, der er i centrum - haven er blot midlet og metoden. Vi har ikke opfundet noget nyt - vi har blot genopfundet haven, og bruger det naturen kan i et samspil med os mennesker.

 

Vi skal selv lave alt arbejdet

Vi skal selv lave alt arbejdet, da samværet om arbejdet er helt grundlæggende for at give ro og tryghed og bruge sig selv i fællesskabet.

 

Havens rum

Havens mange rum giver mulighed for oplevelser, aktiviteter, fordybelse eller samvær, som passer til den enkeltes energi og humør. Der skal være bålplads, shelter, flagstang, høns, ænder, bier, orangeri, køkkenhave, vandhave, skov, dufthaver og meget mere. Der bliver haverum, hvor der er fred og ro til at være alene, haverum til sociale aktiviteter med andre, steder der er åbne med betagende udsigt og mere lukkede rum med hække og træer. Rum med duft og rislende vand andre med dyr og afgrøder. Områder med vild natur og andre med mere orden.

 

Projekterne

I 2018 vil projekterne i VeteranHaven være som følgende:

  1. Grillhytten. En have pavillon på en ø med en indendørsgrill. Et fint projekt hvor vi skal nyde udsigten med en kop kaffe, stege pølser når vejret udfordre m.v. 
  2. Arbejde videre med vores store hønsehus. Vi skal have støbt fundamentet færdigt og støbt gulv.
  3. Veteranborg. Vi skal have 
  4. Et shelter ved bålpladsen.
  5. Et hønsehus for igen at have med levende dyr at gøre og slappe af ved at se de glade fugle.
  6. En køkkenhave, så vi kan dyrke noget og se det vokse samt smage på det vi dyrker.
  7. Et orangeri, så vi har et sted at trække os tilbage når vejret driller for meget, men hvor vi stadig er i kontakt med naturen.
  8. Stier rundt i hele haven så alle kan komme rundt, også med kørestol.

 

 

Diverse

Herudover har vi en masse andre små delprojekter som vi går og hygger os med. Vi skal have malet vores pavilloner, haven skal vedligeholdes, vi skal måske plante lidt og hvad der nu ellers dukker op. Det vigtigste for os er at det hele sker uden deadlines og i vores eget tempo.

 

 

Veteranhaven  |  Brovej 13, Slots Bjergby   |   4200 Slagelse  |  Tlf. Nr.: (+45) 28 94 12 01  |  E-mail: kontakt@veteranhaven.dk  |  CVR-nr.: 34746567  |