Projekter

Det er processen, der er i centrum

Formålet med VeteranHaven er at skabe en have der mætter sanserne, giver ro til fordybelse og danner rammen for aktiviteter og samvær med andre. Haven opbygges og drives af de frivillige deltagere, hvor det er
processen, der er i centrum - haven er blot midlet og metoden. Vi har ikke opfundet noget nyt - vi har blot genopfundet haven, og bruger det naturen kan i et samspil med os mennesker.

 

Vi skal selv lave alt arbejdet

Vi skal selv lave alt arbejdet, da samværet om arbejdet er helt grundlæggende for at give ro og tryghed og bruge sig selv i fællesskabet.

 

Havens rum

Havens mange rum giver mulighed for oplevelser, aktiviteter, fordybelse eller samvær, som passer til den enkeltes energi og humør. Der skal være bålplads, shelter, flagstang, høns, ænder, bier, orangeri, køkkenhave, vandhave, skov, dufthaver og meget mere. Der bliver haverum, hvor der er fred og ro til at være alene, haverum til sociale aktiviteter med andre, steder der er åbne med betagende udsigt og mere lukkede rum med hække og træer. Rum med duft og rislende vand andre med dyr og afgrøder. Områder med vild natur og andre med mere orden.

 

Projekterne

Vi har udvalgt et antal projekter som fra starten støtter bedst op om målgruppen.

  1. Vores flagplads, som er vores mødested og betyder meget for os der har været udsendt.
  2. En bi-gård, hvor vi kan holde bier og får ansvar for noget levende hvor vi skal genoptræne vores hjerner.
  3. En bålplads, til sociale aktiviteter og fordybelse.
  4. Et shelter ved bålpladsen.
  5. Et hønsehus for igen at have med levende dyr at gøre og slappe af ved at se de glade fugle.
  6. En køkkenhave, så vi kan dyrke noget og se det vokse samt smage på det vi dyrker.
  7. Et orangeri, så vi har et sted at trække os tilbage når vejret driller for meget, men hvor vi stadig er i kontakt med naturen.
  8. Stier rundt i hele haven så alle kan komme rundt, også med kørestol.

 

Projekt 1, er færdigt og blev indviet den 5. maj.

Projekt 2, er næsten færdigt, vi mangler blot lidt småting.

Projekt 3, bålpladsen er det næste vi skal igang med når vi har afsluttet projekt 2. Vi skal nok melde ud når vi går igang så du kan være med.

 

Diverse

Herudover har vi en masse andre små delprojekter som vi går og hygger os med. Vi skal have nogle pavilloner så vi har et sted at holde til og de skal sættes i stand. Vi skal plante lidt og vedligeholde, samt hvad der nu ellers dukker op. Det vigtigste for os er at det hele sker uden deadlines og i vores eget tempo.

 

 

Veteranhaven  |  Brovej 13, Slots Bjergby   |   4200 Slagelse  |  Tlf. Nr.: (+45) 28 94 12 01  |  E-mail: kontakt@veteranhaven.dk  |  CVR-nr.: 34746567  |