Formål

VeteranHaven er en frivillig forening, med et socialøkonomisk fundament, hvis vigtigste formål er at skabe indhold i menneskers liv, i et miljø af rummelighed, baseret på værdier som ærlighed, tillid og forståelse, omsorg og støtte fra varme og engagerede mennesker. Arbejdet og fællesskabet i VeteranHaven skal give brugerne en vej tilbage til et socialt liv og en sund hverdag. Projektet skal ses som et supplement til det etablerede behandlingssystem og bygger på frivillighed.

Foreningen er startet af veteraner fra forsvaret, politiet, beredskabsstyrelsen og humanitære organisationer, der har været udsendt i internationalt arbejde for Danmark samt deres pårørende.
Men for at VeteranHaven kan opfylde sit formål om at give de primære brugere deres hverdag tilbage er det vigtigt at stedet har kontakt til den omgivende samfund, derfor henvender projektet sig bredt til alle borgere, i alle aldre og fra hele landet.

Fra-haven-18-OKT-2013--10Formålet indfries gennem at skabe en have der mætter sanserne, giver ro til fordybelse og danner rammen for aktiviteter og samvær med andre. Haven indrettes med særligt fokus på at kunne modtage og rumme socialt udsatte og sårbare mennesker. Haven opbygges og drives af de frivillige deltagere, hvor det er processen, der er i centrum - haven er blot midlet og metoden. Vi har ikke opfundet noget nyt - vi har blot genopfundet haven, og bruger det naturen kan i et samspil med os mennesker.

Havens mange rum giver mulighed for oplevelser, aktiviteter, fordybelse eller samvær, som passer til den enkeltes energi og humør. Der skal være bålplads, shelter, flagstang, høns, ænder, bier, orangeri, køkkenhave, vandhave, skov, dufthaver og meget mere. Der bliver haverum, hvor der er fred og ro til at være alene, haverum til sociale aktiviteter med andre, steder der er åbne med betagende udsigt og mere lukkede rum med hække og træer. Rum med duft og rislende vand andre med dyr og afgrøder. Områder med vild natur og andre med mere orden. Vi skal selv lave alt arbejdet, da samværet om arbejdet er helt grundlæggende for at give ro og tryghed og bruge sig selv i fællesskabet.

VeteranHaven blev stiftet i sommeren 2013 og består pt. af 80 medlemmer. Det daglige antal brugere ligger på 20 personer om ugen. Det er ikke et krav, at du er medlem for at gøre brug af tilbuddet. Vores tilbud er frivilligt, gratis og der er ingen tidsbegrænsning. Det er hele ideen med VeteranHaven, og det er det vi arbejder for!

Veteranhaven  |  Brovej 13, Slots Bjergby   |   4200 Slagelse  |  Tlf. Nr.: (+45) 28 94 12 01  |  E-mail: kontakt@veteranhaven.dk  |  CVR-nr.: 34746567  |